Baskytarová posilovna 7 - Marek Bero Haruštiak

Kód: 5234132
290 Kč 290 Kč bez DPH
SKLADEM
Baskytarová posilovna 7 - Marek Bero Haruštiak - 101 cvičení v lichých taktech.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hraní v lichých taktech může být velmi náročné na pochopení a pro nováčky dokonce až nepříjemné. Všechny ty divné rytmy a nic ve známém dobrém čtyř čtvrťovém metru. Zkrátka není čeho se chytit.
V tomto díle Baskytarové posilovny 101 si vysvětlíme a názorně předvedeme, jak se naučit počítat a cítit liché takty v 5/4, 7/8 nebo i v tak šíleném metru jako je 13/8 nebo 15/16.

Největším problémem je zpočátku pochopení rytmických frází a nalezení orientačních bodů.

V knize si vyzkoušíte hraní ve všech možných variantách lichých taktů v dělení na čtvrtiny, osminy nebo šestnáctiny (5, 7, 9, 10, 11, 13 a 15) a také jejich vzájemné kombinace nebo kombinace se známými 4/4, 6/8 nebo 2/4 a 3/4 takty.

Jako vždy, při psaní groovů a cvičení, jsem kladl důraz na hudební praxi a použitelnost v reálném světě. Liché takty jsou opravdu výzvou pro vaší kreativitu a to v tom smyslu, že není snadné tvořit přirozeně znějící hudební fráze.

V naší kultuře jsme zvyklí nejvíce na čtyřdobé, dvoudobé a tří (šesti) dobé takty, ve kterých je zkomponována převážná část lidové, vážné a populární hudby. Liché takty jsou přirozené pro kultury Balkánu nebo Indie, kde je také velmi silné propojení hudebního metra s tanečními kroky.

Každé cvičení je zapsané ve standardní notaci s tabulaturou a doporučeným prstokladem pro čtyřstrunnou baskytaru ve standardním ladění E, A, D a G. Nad notací najdete u některých cvičení také akordické značky pro lepší pochopení harmonických souvislostí a také stručný popis cvičení odkazující na použitý tónový materiál nebo hudební styl.

Procvičíte si hraní ve všech polohách hmatníku a také ve všech dvanácti tóninách.

Všechna cvičení jsou k dispozici ke stažení jako mp3 soubory.

Ať vám to hraje a zároveň přeji hodně trpělivosti i zábavy při objevování úžasného světa lichých taktů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Noty na baskytaru
Záruka: 24

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
×

Splátková kalkulačka ESSOX